RUBRIKA: ostatní

Stanovisko ČRP k citlivým problémům ČRDM

Autor: redakce | zařazeno: 17. 11. 2004 | přečteno 7057

Na základě pokynu předsedy ČRP a z pověření orgánů Pionýra se na Vás obracíme s našimi stanovisky ke dvěma citlivým problémům České rady dětí a mládeže.
Máme totiž za to, že obě záležitosti mají společného jmenovatele - nedostatečnou komunikaci uvnitř České rady dětí a mládeže. A vnímáme tento jev jako zásadní problém a odpovědnost především vedení Kanceláře ČRDM, které má styk prakticky zajišťovat.
Zástupce Pionýra požádal i o přijetí na jednání představenstva ČRDM, kde otevřeně informoval o našich postojích, abychom se pokusili předejít dalšímu šíření fám kolem prezentace našich názorů… Rozhodně nám nejde o poškozování dobrého jména ČRDM či o jakési pionýrské spiknutí, o kterém se šíří pověsti. Máme za to, že vyjadřování názorů je legitimní, byť nejde o mínění totožná s vystupováním zaměstnanců ČRDM či se závěry některých orgánů ČRDM. Proto se s těmito stanovisky obracíme i na jednotlivá členská sdružení, neboť jsme přesvědčeni, že postup zejména v těchto dvou případech byl opravdu velmi nešťastný a rozhodně neodpovídal tradiční vnitřní kultuře ČRDM.
Nehledáme podporu v odboji, neboť pochybení kolem rozhodování o zvýšení členských příspěvků vnímali i členové představenstva, s nimiž bylo o této věci jednáno (zde totiž došlo i ke zcela elementárnímu přestoupení vnitřních předpisů ČRDM). To by si Kancelář ČRDM ani představenstvo ČRDM v takto citlivé oblasti (ekonomické) rozhodně neměli dovolovat a dávat tak špatný příklad.
Jsme přesvědčeni, že v obou záležitostech dojde k nezbytnému posunu.

Ústředí Pionýra v ČR

Stanovisko ČRP k daňovým asignacím ZDE.
Stanovisko ČRP k navýšení členských příspěvků ZDE.

Zahájení Zlatého Ámose 2017
9. 10. 2017, 411x