Místostarosta Roman Málek (vpravo) křtí nové DVD Občanské sdružení Altus, které každoročně pořádá z pověření České rady dětí a mládeže největší krajskou přehlídku sdružení dětí a mládeže s názvem Bambiriáda, uspořádalo na konci prázdnin – přesněji 30. srpna 2007 – setkání dobrovolníků v Blatnu u Hlinska.

    „Cílem bylo společné setkání s dobrovolníky na konci prázdnin a křest nového DVD, které vzniklo na šestém ročníku Bambiriády v Chrudimi,“ přibližuje jednatel sdružení a koordinátor Bambiriády Miroslav Beránek. Ten je také hlavní postavou dokumentu natočeného chrudimským kameramanem Romanem Mazánkem.

    logo AltusSamotný materiál byl natočen během dvou dnů. Jeho zpracování dalo ale mnohem více práce a času, protože se prolínají dva děje. Prvním z nich je organizace a zahájení Bambiriády, kterou měl Beránek na starost a produkčně ji celou připravoval. V jejím běhu ale zároveň skládal zkoušky z dospělosti na hlineckém gymnáziu. Díky zajímavému střihu, ozvučení a přeměně v barvu vzniklo z počátečného téměř chmurného děje radostné odpoledne. To také symbolizuje náročné organizační přípravy na straně jedné, ale radost dětských tváří a spokojenost na straně druhé.

    Slavnostního křtu se zúčastnil také místostarosta města Chrudim a organizátor předchozích pěti ročníků Roman Málek, který měl nad celou akcí záštitu.

    Autor