Regiontour - logo veletrhu cestovního ruchu Občanské sdružení Boii bude letos po několikaleté pauze opět vystavovat na veletrhu RegionTour v Brně. Tento již 17. ročníku tredičního brněnského veletrhu proběhne ve dnech 10. – 13. ledna 2008 v prostorách brněnského výstaviště. Veletrh cestovních možností v regionech je zároveň největší prezentací cestovního ruchu ve střední Evropě a každoročně jej navštíví přes 30 000 návštěvníků.

    Občanské sdružení Boii NasavrkyNaším cílem na tomto veletrhu je prezentovat činnost a aktivity sdružení a seznámit s nimi širokou veřejnost. Na stánku Boii budou mít návštěvníci možnost vyzkoušet si keltská řemesla, malování na tělo, poslechnout si keltskou hudbu a dozvědí se rovněž o současné činnosti sdružení i o plánech do budoucna.

    crdmBoii, o.s. však na RegionTouru nevystupuje pouze jako účastník, ale zejména jako hlavní organizátor expozice České rady dětí a mládeže. Jako její člen připravujeme expozici pro celou ČRDM, na veletrhu reprezentovanou i dalšími členskými sdruženími – Radou dětí a mládeže jihočeského kraje, sdružením Azimut, občanským sdružením Altus a Malými debrujáry.

    Cílem veletrhu RegionTour je představit návštěvníkům jednotlivé regiony ČR včetně turistických možností, které nabízejí. Naše sdružení má za sebou několik let aktivní činnosti v této oblasti – bylo založeno v roce 2002 za účelem oživení keltského odkazu ve východních Čechách. Od té doby se zasloužilo o vznik naučné Keltské stezky Železnými horami a interaktivní expozice Po stopách Keltů na zámku v Nasavrkách. Boii také úspěšně pořádalo již druhý ročník oslav letního svátku Lughnasad a připravuje i vzdělávací programy pro školy.

    Autoři