Soutěž O liptálského ptáčka zpěváčka vyhrála v kategorii starších dětí Lenka Mrlinová.Pět dětských folklorních souborů (Valašenka, Vonička, Ovečky, Malá Lipta a Malůšata) se představilo v sobotu 14. června, tedy první den 21. ročníku Dětských folklorních dnů v Liptále. Krásný přírodní kulturní areál ožil dětskými hlásky a tanci. Přestávky vyplnila soutěž O liptálského ptáčka zpěváčka. V kategorii starších dětí ji vyhrála Lenka Mrlinová. Není to její první úspěch, letos reprezentovala Liptál i na celostátním finále Zpěváček 2008 ve Velkých Losinách. Dostala se mezi 10 nejlepších a obdržela cenu Jaroslava Juráška.

    Po dětském programu se návštěvníkům Dětských folklorních dnů v Liptále představil se svým novým programem, nazvaným Povedená sezóna anebo Z každého trošku, VUS Ondráš. Stejně jako včera v Rožnově pod Radhoštěm musel Ondráš i tady několikrát přidávat.

    Heslo Dětské folklorní dny v Liptále už tradičně doprovází výstava prací dětí z místních škol. Letos ji zajistila zdejší Základní škola. Výstava se jmenuje U nás na dědině a je to vlastně procházka Liptálem prostřednictvím dětských obrázků. Hezký a neotřelý nápad! Návštěvníky také jistě zaujmou dřevěné sochy, které zdobí obec. Sochy vznikají vždy při tzv. Velkém Liptále, který se koná pravidelně v srpnu.
    Po skončení Dětských folklorních dnů čeká Liptál důležitou návštěvu: mají tam přijet porotci evropské soutěže o vesnici roku. Liptál bude mít pouhých 240 minut na to, aby je zaujal...Pro úplnost je třeba dodat, že Liptál je vesnicí roku 2006 a hned po skončení Dětských folklorních dnů čeká důležitou návštěvu. Přijedou porotci evropské soutěže vesnice roku. Liptál bude mít 4 hodiny na to, aby je zaujal.
    Držíme palce.

    Autoři