RUBRIKA: ostatní

Česká rada dětí a mládeže vyzvala české europoslance k podpisu prohlášení o ustanovení roku 2011 Evropským rokem dobrovolnictví

Autor: Jana Šedivcová | zařazeno: 27. 6. 2008 | přečteno 4209

crdmV těchto dnech obdrželi čeští europoslanci apel České rady dětí a mládeže (ČRDM), ve kterém byli vybídnuti k tomu, aby připojili svůj podpis k výzvě týkající se ustanovení roku 2011 Evropským rokem dobrovolnictví. Navzdory skutečnosti, že přes 100 milionů Evropanů je pravidelně a aktivně dobrovolně činných, není dobrovolnictví často společensky uznávané a je nedostatečně podporované.

Dne 16. listopadu loňského roku přijali ministři České republiky odpovědní za vzdělávání, mládež a kulturu usnesení Rady, v němž se zavázali k užší spolupráci na společných cílech v oblasti dobrovolnictví mládeže. Evropský hospodářský a sociální výbor vyzval již dvakrát k uskutečnění Evropského roku dobrovolnictví.

Nyní se ČRDM opět obrací na vlivné představitele české i evropské politiky, aby návrh ustanovení roku 2011 Evropským rokem dobrovolnictví podpořili. Česká rada dětí a mládeže již obdržela písemná stanoviska některých oslovených europoslanců, kteří zmíněný dokument podepsali. Věříme, že se brzy připojí i ostatní!

Aktuální téma: #tábory

· #sbirame · #72hodin · #tabory · #radyanavody · #foglar · #natabore · #dobrovolnici · #eyca #eyca_cz · #kamchodit · #hryahlavolamy · #vanoce · #čtenářství

-> Google+