Chrudim bude usilovat o pořadatelství Celostátní vrcholné výměny zkušeností v r. 2010Zástupci Občanského sdružení Altus mají v nadcházejících dnech důležité poslání. Budou se v termínu od 24. do 27. října ucházet o pořadatelství prestižní akce „Celostátní vrcholná výměna zkušeností“ (CVVZ) pro rok 2010. Jedná se o setkání zhruba tisícovky vedoucích dětských klubů, oddílů a středisek volného času z celé ČR i ze zahraničí. Účelem této víkendové akce je výměna zkušeností při práci s dětmi, diskuze o problémech v oddílech či ve styku s úřady a také poznávání nových přátel. Dále zde nechybějí ani rukodělné aktivity, prožitkové hry či prohlídky zajímavostí pořadatelského města.

    „Do boje o pořadatelství jsme se již aktivně zapojili v roce 2004. Tehdy nám bohužel štěstí nepřálo. Věřím, že letos vyhrajeme a Chrudim se zapojí do série měst, kde se tato významná akce uskuteční,“ říká předseda Občanského sdružení Altus Martin Benák.

    Ve kterém městě se bude konat akce za dva roky rozhodnou účastníci svojí volbou v pondělí 27. října v rámci slavnostního ukončení CVVZ v Přerově. Podporu kandidatuře jede vyjádřit i chrudimský místostarosta Roman Málek.

    „Naše sdružení se již delší dobu na tuto kandidaturu připravuje. Díky tomu máme dostatek materiálů pro každého návštěvníka letošní Přerovské CVVZ. Ty se týkají Chrudimi a okolí, dále Občanského sdružení Altus a jeho aktivitách a hlavně naší vize CVVZ pro rok 2010,“ dodává organizátor volební kampaně Matěj Zelinka.

    Autoři