Informační stánek České rady dětí a mládeže a Jihomoravské rady dětí a mládeže na Regiontouru 2009 v BrněOd čtvrtka 15. 1. do neděle 18. 1. 2009 probíhá na brněnském výstavišti Regiontour největší prezentační veletrh regionů České republiky. Na jednom z vystavovatelských stánků se prezentuje kromě České rady dětí a mládeže (ČRDM) i několik krajských rad, RADAMBUK – Rada dětí a mládeže Jihočeského kraje, Plzeňská krajská rada dětí a mládeže, Jihomoravská rada dětí a mládeže, Rada dětí a mládeže kraje Vysočina, ale i další spolky ČRDM, Hnutí Brontosaurus, Zálesák a Boii. Na společném stánku se prezentuje i Sdružení středisek ekologické výchovy Pavučina se svým projektem Ekopobyt.CZ a Centrem Veronica – Hostětín.

    Regiontour 2009 - pohled na část pavilonu s prezentační expozicí mládežnických spolků a organizacíA že je prezentace k něčemu, dokazuje i půlhodinová návštěva hejtmana kraje Vysočina a radní pro školství z téhož kraje „na stánku“ ČRDM, jednání s novými představiteli Pzeňského kraje i několik možných sponzorů, kteří se zajímali o Bambiriádu. Objevili se také zájemci o členství ve sdružení Pavučina, několik novinářů si vyžádalo prezentační články. Velký úspěch sklízí nostalgická výstava černobílých fotografií Děti s batohy.

    Go - logo veletrhu cestovního ruchuRegiontour - logo veletrhu cestovního ruchuRegiontour se spolu s GO řadí k nejvýznamnějším veletrhům cestovního ruchu ve střední Evropě zaměřeným na regiony. Podle pořadatelů jsou tou nejlepší příležitostí, jak se seznámit s širokou nabídkou služeb v oblasti cestování a cestovního ruchu. Veletrhů se každoročně účastní všechny významné tuzemské cestovní kanceláře i agentury, téměř všechny regiony ČR, regiony ze zahraničí, zahraniční touroperátoři, cestovatelé i další osobnosti. Všechny tyto skutečnosti vytváří z veletrhů Go a Regiontour důležité obchodní a informační centrum cestovního ruchu.

    Více informací o Regiontouru lze nalézt na http://www.bvv.cz/regiontour

    Autor