Světové dny mládeže v Sydney v Austrálii 2008 Od 12. září do 11. října 2009 proběhne Lidovém domě v Litomyšli výstava fotografií Romana Málka o jeho měsíčním pobytu v Austrálii, kde se v loňském létě zúčastnil Světových dnů mládeže.

    Papež zdraví účastníky Světových dní mládeže ze svého ´papamobilu´ „Není to výstava skvostných fotografií, ale dokument toho, co jsem prožil v Austrálii. Možná to některé bude inspirovat a vydají se v roce 2011 do Madridu na další světové dny. Při nich si totiž člověk velice uvědomí sílu víry,“ říká o své výstavě Málek. Ten patřil k dvě stě dvaceti mladým lidem z České republiky, kteří se společně s dalšími čtyřmi sty tisíci poutníků z celého světa setkali s papežem Benediktem XVI. na dostihovém závodišti Randwick v Sydney.

    Výstava se koná v Litomyšli v době, kdy do České republiky přijede na návštěvu právě papež Benedikt XVI.

    Světové dny mládeže v Sydney v Austrálii 2008 Výstava obsahuje celkem patnáct panelů, většina z nich se věnuje Sydney a to nejenom z pohledu setkání, ale i z pohledu zajímavé země. „Výstavu jsem pojal jako mobilní. Rád bych se svojí návštěvou seznámil tisíce lidí a třeba některým otevřel nové cesty životem,“ dodává Málek.

    Výstava měla svoji premiéru v Kněžicích u Jihlavy, ale také navštívila Skuteč, Slatiňany, Chrudim či Prahu. Její kopie putuje též po jižních Čechách.

    Výstava vznikla v Litomyšli ve spolupráci s Farní charitou Litomyšl.


    Farní charita Litomyšl – Lidový dům, Bělidla 392, 570 01 Litomyšl
    Tel.: 731 460 663, 461 619 183,www.lidovy-dum.cz

    Roman Málek, tel.: 731 561 465, e-mail: malek@chrudimka.cz, www.dokumentarista.cz

    Informace o Světových dnech mládeže: http://tisk.cirkev.cz/svetove-dny-mladeze-v-sydney.html (oficiální)
    a (neoficiální) v blogu Romana Málka http://www.roman-malek.cz/index.php?option=com_content&view=category&id=37&Itemid=125

    Informace o návštěvě Papeže v ČR 2009 – www.navstevapapeze.cz/
    Informace o Světových dnech mládeže v Madridu 2011 – http://www.wydmadrid2011.es

    Autor