Charita Česká republikaKoncert Tříkrálové sbírky v BrněPočátkem ledna 2010 opět vyšli do ulic koledníci se zapečetěnými pokladničkami. Dobročinná akce Tříkrálová sbírka se v celostátním měřítku uskutečnila již podesáté.
    Tříkrálová sbírka 2010 se konala v rozmezí 1. – 14. ledna 2010. Koledování je však závislé na místních zvyklostech a také počtech skupinek, které má místní Charita k dispozici. Jsou oblasti, obzvláště tam, kde je tento lidový zvyk stále živý, kde se koledovalo pouze 6. ledna. Řada Charit koledovala jen o víkendu 8. – 10. ledna 2010.

    V Praze žehnal koledníkům Tříkrálové sbírky kardinál VlkKoledníci Tříkrálové sbírky v Otrokovicích Sbírku doprovodil také Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno, který v neděli 3. ledna 2010 od 16 hodin v přímém přenosu vysílala Česká televize na programu ČT1 (v sále sledovalo tento pořad 700 koledníků, u televizorů pořad sledovalo kolem 260 000 televizních diváků, během tevizního přenosu došlo 10 347 dárcovských SMS).
    Na jihu Čech bude pravděpodobně překonán nejen loňský rekord sbírky, ale zdá se, že výnos z letošní Tříkrálové sbírky překoná v českobudějovické diecézi pomyslnou magickou třímilionovou hranici. Olomoucko hlásí milion, na Ostravsku se vybralo také přes milion korun. Konečné výsledky Tříkrálové sbírky budou známy v druhé polovině příštího týdne.

    Koledníci Tříkrálové sbírky koledovali i na zasedání vládyKoncert Tříkrálové sbírky 2010 v Brně Výtěžek Tříkrálové sbírky je tradičně určen především na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí a to zejména v regionech, kde se sbírka koná. Přibližně desetina výnosu sbírky je určena na humanitární pomoc do zahraničí.

    http://www.trikralovasbirka.cz/

    Přehled žehnání koledníkům charitní Tříkrálové sbírky 2010 naleznete na http://www.trikralovasbirka.cz/.

    Autor