Smyslem akce je věnovat získaný výtěžek hendikepovaným a jinak znevýhodněným jedincům ze sdružení Přátelé z lásky Slavičín a Háčko Brumov.

    Benefice bez bariér 2010 se koná 5. června 2010 od 14 hodin

    První částí dne bude zábavné odpoledne („cesta kolem světa“, jízda na koních, relaxační koutek, volejbal pro nevidomé), kdy si zdraví jedinci na vlastní kůži budou moci vyzkoušet, jak se žije s různými druhy omezení (jízda na mechanickém vozíku, chůze se slepeckou holí).
    Naopak pro hendikepované je přichystána spousta pro ně netradičního a zábavného programu. Hlavní myšlenkou odpoledne je však zbořit bariéry mezi těmito dvěma skupinami a vést je k přirozenému začlenění hendikepovaných jedinců do společnosti.

    Vrcholem dne budou večerní koncerty, kde vystoupí regionální kapely kapely .
    Hlavní hvězda večera bude uveřejněna v nejbližších dnech!

    Večerem bude provázet moderátor České televize, Jakub Železný.

    Na akci můžete zahlédnout i členy sdružení ŽIVOT TROCHU JINAK, kteří pro Vás připraví zajímavá stanoviště

    VSTUP na večerní program za neuvěřitelných 35 Kč!!
    VSTUPNÉ NA ODPOLEDNÍ PROGRAM JE DOBROVOLNÉ

    Další podrobnosti o programu najdete na:
    http://zivotjinak.cz/?q=novinky/pozv%C3%A1nka-benefice-bez-bari%C3%A9r

    #inkluze #socialnizaclenovani

    #inkluze #socialnizaclenovani

    Sociální začleňování (inkluze) z pohledu organizací pracujících s dětmi a mládeží je začlenění sociálně nebo zdravotně hendikepovaných dětí a mládeže do volnočasových aktivit pořádaných spolky, oddíly, kluby… apod. Cílem přitom je, aby se stali aktivními a rovnoprávnými členy skupiny. Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) toto sociální začleňování podporuje prostřednictvím rozvoje způsobilostí, dovedností a schopností vedoucích, dobrovolníků a dalších spolupracovníků pracovat s dětmi a mládeží se specifickými potřebami v rámci volnočasových aktivit. Vytváří informační prostor pro sdílení zkušeností a předávání informací o aktivitách podporujících inkluzi dětí a mládeže.

    Autor