Zlatý ÁmosSlavnostní start již 19. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele ČR Zlatý Ámos 2012 proběhne v Domě kultury v Ostrově ve středu 12. října od 19.30 hodin. „Místo slavnostního zahájení jsme nezvolili náhodou,“ říká ředitel ankety Slávek Hrzal. „Máme hned dva důvody, proč právě město Ostrov. Je v Karlovarském kraji, ve kterém současná Zlatá Ámoska Petra Šišková působí (ZŠ Rokycanova, Sokolov), a navíc bude zahájení součástí populární akce – 43. Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana“.

    Petra Šišková - vítězka ankety o nejoblíbenějšího učitele - Zlatý Ámos 2011Pravidla 19. ročníku ankety Zlatý Ámos jsou stejná jako v minulých letech. Přihlašovat své oblíbené učitelky a učitele mohou pouze děti – žáci a žákyně základních a středních škol. Do přihlášky je nutné napsat stručnou charakteristiku navrhovaného pedagoga, popsat jednu společnou příhodu a připojit podpisy sta osob, které s nominací souhlasí.
    Čas na odeslání přihlášky je do 31. prosince 2011.

    V lednu a únoru 2012 budou navrhovatelé – tedy děti – své učitelky a učitele obhajovat v regionálních kolech. Začátkem března se vítězové regionálních kol setkají na semifinále. Finále 19. ročníku ankety Zlatý Ámos je naplánováno na pátek 23. března 2012. Také v tomto ročníku na nového Zlatého Ámose a děti, které ho navrhnou, čeká zájezd do Legolandu. Pravidla ankety a přihlášku najdou zájemci na www.zlatyamos.cz.

    Autoři