Pozvánka k diskusi s českými zástupci v Evropském hospodářském a sociálním výboru (EHSV)

    20. ledna 2012 od 10.00 do 12.00, Evropský dům,
    Jungmannova 24, Praha

    V průběhu setkání bude vysvětleno poslání EHSV jako poradního výboru evropských institucí, zejména pak Evropské komise, Rady EU a Evropského parlamentu.
    Své zkušenosti přednesou někteří z českých zpravodajů působících v uvedeném výboru, a to přednostně k naplňování Strategie 2020.

    Ve druhé hodině společného setkání bude prostor pro dotazy veřejnosti, na něž budou rádi reagovat i někteří další přítomní čeští členové a členky EHSV. K dispozici budou různé materiály vážící se k činnosti EHSV.

    Program

    9.30 – 10.00 Registrace účastníků

    10.00 – 10.10 Zahájení
    Jan MICHAL, vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR

    10.15 – 10.30 Poslání EHSV
    Zdeněk MÁLEK, poradce Českomoravské konfederace odborových svazů, člen Skupiny EHSV – „Zaměstnanci“, člen předsednictva EHSV a člen jeho specializovaných sekcí pro Hospodářskou a měnovou unii, hospodářskou a sociální soudržnost (ECO) a pro Vnější vztahy (REX)

    10.30 – 11.00 Vystoupení tří českých zpravodajů stanovisek EHSV na témata:

    „Dovednosti jako cesta k trhu práce“
    Vladimíra DRBALOVÁ, ředitelka sekce pro mezinárodní organizace a evropské záležitosti Svazu průmyslu a dopravy, členka Skupiny EHSV – „Zaměstnavatelé“, místopředsedkyně jeho specializované sekce pro Zaměstnanost, sociální věci, občanství (SOC) a členka sekce pro Vnější vztahy (REX)

    „Mládež v pohybu“ a problematika dobrovolnictví
    Pavel TRANTINA, zástupce České rady dětí a mládeže, místopředseda Skupiny EHSV – „Různé zájmy“, člen jeho specializovaných sekcí pro Zaměstnanost, sociální věci, občanství (SOC) a pro Vnější vztahy (REX)

    „12 priorit pro oživení vnitřního trhu“
    Ivan VOLEŠ, poradce prezidenta Hospodářské komory ČR pro zahraniční vztahy, člen Skupiny EHSV – „Zaměstnavatelé“ a jeho specializovaných sekcí pro Jednotný trh, výrobu a spotřebu (INT) a pro Vnější vztahy (REX)

    11.00 -12.00 Diskuse s účastníky

    Autor