Slovácký krúžek v Praze, Hanáci – spolek rodáků a přátel Hané v Praze a Valašský krúžek v Praze ve spolupráci s Folklorním sdružením ČR pořádají v sobotu 18. února v Národním domě na Smíchově již 56. Moravský ples v Praze. Nádherné kroje, vynikající muziku, lidové tance, zpěv a spontánní zábavu nabídne opět tradičního slavnost Moravanů žijících v Praze, na kterou zvou své přátele z nejrůznějších koutů Moravy.

    Ples se uskuteční 18.února 2012 v Národním domě na Smíchově v Praze 5.

    Moravský ples v Praze (foto Zdeněk Hrabica) Plesu se i letos zúčastní přes 400 tanečníků, zpěváků a muzikantů z folklorních souborů, muzik, krúžků, chas a pěveckých sborů z Moravského Slovácka, Valašska, Hané, Prahy, Brna i z Bratislavy. První návštěvníky bude vítat u vchodu cimbálovka od 18 hodin. Výjimečným zážitkem je každoročně slavnostní zahajovací defilé všech krojovaných a Moravská beseda v podání tanečních párů ve slováckých, hanáckých i valašských krojích. Před půlnocí se velký sál rozezní mohutnými hlasy mužských sborů při společném zpívání.

    Moravský ples v Praze (foto Zdeněk Hrabica) Spontánní společná zábava všech návštěvníků plesu probíhá ve všech prostorách Národního domu na Smíchově.

    Přijďte se podívat a zažít neopakovatelnou atmosféru Moravského plesu!

    Sponzoři 56. Moravského plesu: Supina ČEZ, SYNOTTip, SATT, Z- GROUP, EQUITY BROKERS, OK systém, Znovín Znojmo, Grafický ateliér ESKIRA. Mediální partneři: Český rozhlas, Mediatel-Zlaté stránky, Radio Proglas, TV NOE, Dětská tisková agentura, www.borovice.cz, Literární noviny, časopis FOLKLOR.

    Předprodej vstupenek: Helena Šálová, tel. 728 178 017, 244 464 459 a Národní dům na Smíchově, tel. 257 099 921, 731 628 343 (12-18 hod.).

    Další informace k plesu a účinkujícícm souborům najdete na:
    www.folklornisdruzeni.cz

    Autor