„Kecejme do toho – Strukturovaný dialog mládeže“ chystá na rok 2014 řadu novinek, které se projeví zejména během května. Na co se můžete těšit?

    Není tajemstvím, že Kecejme do toho je zde hlavně pro vás. Již čtvrtý rok s námi můžete kecat do věcí, které se vás týkají. Nejinak tomu bude i v letošním roce, kdy při diskuzích s odborníky i mezi sebou dostanete příležitost ujasnit si a obhájit názor v tématech, která vás zajímají. Letos se zaměříme na novelizovaný Občanský zákoník, který přináší řadu změn pro jednotlivce i organizované skupiny. Stejně tak probereme i téma podnikání mladých lidí, kterému zatím nebylo věnováno příliš prostoru, byť se na dnešním trhu práce stává stále aktuálnějším tématem. V loňském roce jsme se společně věnovali dvěma významným dokumentům – Strategie pro mládež 2020 a Strategie vzdělávání 2020. Obě strategie a jejich vývoj budeme nadále sledovat prostřednictvím pracovních skupin a pravidelně vás budeme informovat o jednotlivých krocích či změnách v těchto dokumentech.

    Stejně tak znovu startujeme kampaň Vím, proč volím. Tentokrát přineseme všechny potřebné informace k volbám do Evropského parlamentu, které se uskuteční 23. a 24. května. Můžete se opět těšit na přehledný web, kde najdete nejen obecná fakta o volbách, ale i přehledy a informace o jednotlivých kandidátech. Nebudou chybět ani rozhovory a ambasadoři.

    Asi největší novinku pro letošní rok přestavuje Vím, proč volím on tour. Co tento název skrývá? Sérii koncertů populárních kapel ve všech 14 krajích Česka! Tento festival jsme se rozhodli uspořádat pro ještě větší rozšíření a přiblížení kampaně Vím, proč volím. V každém kraji na vás čeká nejen odpoledne a večer plný koncertů, ale také informační stánky k volbám a kampani, zkušení odborníci z oboru politologie a dokonce i samotní kandidáti, se kterými budete moci diskutovat. To vše vám pomůže ujasnit si názor proč a koho ve volbách do Evropského parlamentu volit.

    Kecejme do toho (www.kecejmedotoho.cz)„ Již nyní usilovně pracujeme na výběru kapel, míst i na dalších doplňkových aktivitách. A doufáme, že se na jaro s námi těšíte stejně jako my!

     

    Autor