Ústeckým Ámosem 2014 se stal Václav Dycka, Libereckým Ámosem 2014 Jitka Knížková.

    Ve čtvrtek 6. února 2014 proběhlo v libereckém iQparku pod záštitou Aleny Losové, radní Libereckého kraje, třetí regionální kolo 21. ročníku ankety Zlatý Ámos. V regionálním kole musí tři zástupci žáků, kteří své oblíbené pedagogy do ankety navrhovali, nominaci před porotou obhájit. Regionální kola jsou zároveň oceněním všech, kteří už titul nejoblíbenější učitel získali na svých školách. Jmenovací dekrety jim předala radní Alena Losová.

    Liberecká Zlatá Ámoska 2014 O postup do semifinále usilovalo celkem 7 žákovských týmů. Jeden z kraje Královéhradeckého a po třech z krajů Ústeckého a Libereckého. Z kandidátů nominovaných v Libereckém a Ústeckém kraji porota zároveň vybrala krajské nejoblíbenější učitele. Libereckým Ámosem 2014 se stala Jitka Knížková ze ZŠ Šumava v Jablonci nad Nisou, Ústeckým Ámosem 2014 Václav Dycka ze ZŠ U Stadionu v Litoměřicích. Oba zároveň postupují do semifinále.

    Další regionální kolo 21. ročníku ankety Zlatý Ámos je pro nominované z Jihomoravského kraje a z Vysočiny. Proběhne v pondělí 10. února v Brně. Poslední regionální kolo tohoto ročníku se uskuteční v Ostravě Vítkovicích v pondělí 17. února 2014.

    Zlatý Ámos - anketa o nejoblíbenějšího učitele České republiky Po skončení všech regionálních kol se jejich vítězové sejdou 6. března na semifinále v Pra-ze, v zrcadlových sálech MŠMT. Finále a korunovace Zlatého Ámose 2014 letos vyjde přesně na 28. března, tedy na Den učitelů. Finále je veřejné a koná se od 14 hodin v pražském hotelu Olšanka. Pořadatelé ankety Zlatý Ámos zároveň zvou všechny pedagogy na tradiční oslavu jejich svátku, na Kantorský bál. Ten se uskuteční v Praze v sobotu 29. března od 19 hodin v Národním domě na Smíchově.

    Více informací o anketě na www.zlatyamos.cz

    Autoři