V pondělí 10. února 2014 proběhlo v budově Krajského úřadu v Brně pod záštitou hejtmana Michala Haška předposlední regionální kolo 21. ročníku ankety Zlatý Ámos.

    O postup do semifinále usilovalo celkem 13 žákovských týmů. Osm z Jihomoravského kraje, tři z Vysočiny a po jednom z krajů Moravskoslezského a Zlínského. Z kandidátů nominovaných v Jihomoravském kraji porota zároveň vybrala krajského nejoblíbenějšího učitele. Stala se jím Gabriela Bajková ze ZŠ Mládeže ve Znojmě. Společně s ní ještě do semifinále postupuje Stanislav Rubáš z Gymnázia Velké Pavlovice, Zdeněk Štěpánek z Gymnázia Elgartova v Brně a Richard Tribula z 1. Německého zemského gymnázia v Brně.

    Regionální kola jsou také oceněním všech, kteří byli svými žáky do ankety nominováni. Titul nejoblíbenější učitel získali už na svých školách. Jmenovací dekrety jim v zastupitelském sále krajského úřadu v Brně předal hejtman Michal Hašek. Poslední regionální kolo 21. ročníku ankety Zlatý Ámos je pro nominované z Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Proběhne v pondělí 17. února v Ostravě-Vítkovicích.

    Po skončení všech regionálních kol se jejich vítězové sejdou 6. března na semifinále v Praze, v zrcadlových sálech MŠMT. Finále a korunovace Zlatého Ámose 2014 letos vyjde přesně na 28. března, tedy na Den učitelů. Finále je veřejné a koná se od 14 hodin v pražském hotelu Olšanka. Pořadatelé ankety Zlatý Ámos zároveň zvou všechny pedagogy na tradiční oslavu jejich svátku, na Kantorský bál. Ten se uskuteční v Praze v sobotu 29. března od 19 hodin v Národním domě na Smíchově.

    Více informací o anketě na www.zlatyamos.cz

    Autoři