Poslední květnový den se les na kopci u Maxmiliánky v Roztokách opět rozezvučel dětskými hlasy – ano, rok utekl jako voda a zas tu byl čas pohádkového lesa, čas nešťastného krále a jeho ztracené princezny, pohádkových postaviček i lesních zvířátek.

    Tomícký Pohádkový les 2014 v Roztokách Letos počasí tomíkům z oddílu Kulíšci a Svišti přálo, rádi jsme zapomněli na loňský propršený ročník a naladěni konečně pěkným dnem, po mnoha deštivých, jsme ráno o desáté byli připraveni uvítat děti na začátku jejich cesty v Tichém údolí.

    Tomícký Pohádkový les 2014 v Roztokách Slunce od rána svítilo, slibovalo hezký den, a tak se sešlo se víc než 200 dětí se svými rodiči, prarodiči a sourozenci, aby podstoupili strastiplnou pouť za záchranu princezny.

    Tomícký Pohádkový les 2014 v Roztokách Kdo čekal déle na startu, mohl se před cestou posilnit buřtíkem, za malý peníz vyhrát pěkné ceny v tombole, zkusit si rozběhnout kolo jako křeček…to všechno před samotnou pohádkovou poutí. Zdolání pavoučí sítě, hledání tučných červů na ježibabí guláš, průlez myší dírou nebo létající drak – to bylo pro některé prcky opravdu překonání sama sebe.

    Tomícký Pohádkový les 2014 v Roztokách Ale jako ve správné pohádce všechno dobře dopadlo, ztracenou princeznu děti našly, cestou nasbírané bonbonky a mlsky snědly, diplomky si odnesly domů

    …a my se můžeme zas těšit na příští rok a doufat, že to bude stejně krásný, vydařený a pohodový den jako letos.

    Autoři