Tisková zpráva: Proč je nutné ve školách opustit výchovu k poslušnosti

Autor: redakce | zařazeno: 16. 11. 2015 | přečteno 2374

Přijďte na představení knihy Co je nového ve vzdělávání, která vysvětluje, jaké otázky hýbou zdánlivě nehybným školstvím a co řeší vzdělávací systémy na celém světě.

Nakladatelství Nová beseda vydává na začátku listopadu v edici zaměřené na novinky vědních a společenských oborů publikaci Tomáše Feřteka Co je nového ve vzdělávání. Kniha zařazuje změny probíhající v posledních desetiletích v České republice do celosvětového kontextu a vysvětluje, co je to „skryté kurikulum“, jaké postoje ke světu a společnosti ve školách vyučujeme, aniž si toho jsme často vědomi. Představení knihy za účasti autora a vydavatele se koná ve středu 4. listopadu v EDUpointu Skautského institutu na Staroměstském náměstí.