V pěti regionálních kolech ankety Zlatý Ámos se rozhodne o postupujících do semifinále.

    „Na setkání s žáky a nominovanými pedagogy se už moc těším“, říká ředitel ankety Slávek Hrzal a dodává: „Setkávám se na nich s aktivními dětmi a s učitelskými osobnostmi. Je to zároveň příležitost poděkovat učitelkám a učitelům za jejich práci. I když do semifinále většina nominovaných nepostoupí, panuje na regionálních kolech vždy hezká a příjemná atmosféra“.

    Na regionální kola ankety Zlatý Ámos se musí připravit především žáci a studenti, kteří své oblíbené pedagogy do ankety přihlásili. Od organizátorů dostali za úkol připravit originální obhajobu svého návrhu. Musí před porotou poutavě, zajímavě a přesvědčivě dokázat, proč je jejich paní učitelka nebo pan učitel nejoblíbenější. Kantoři jsou vlastně jen v roli diváků. „Často obhajobu přihlášky vidí poprvé a nestačí se divit, co všechno jejich žáci předvádějí a co oceňují“, připomíná zkušenosti z minulých ročníků Hrzal.

    Semifinále, kterého se zúčastní už jen učitelky a učitelé, je plánováno na 3. března 2016. Proběhne v zrcadlových sálech Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Ale i v semifinále hodně záleží na žácích a studentech. Musí své favority vybavit třemi věcmi, které dokládají jejich vzájemný vztah.

    Finále v kongresovém centru hotelu Olšanka v Praze se uskuteční 18. března 2016. Kromě Zlatého Ámose bude již tradičně dětskou porotou zvolen Dětský Ámos a na základě hlasování prostřednictvím SMS také Ámos sympaťák. Kromě toho partneři ankety vyberou nejoblíbenějšího učitele chemie, fyziky a českého jazyka.

    Slavnostní korunovace nového Zlatého Ámose je spojena s oslavou Dne učitelů na Kantorském bále v sobotu 19. března v Národním domě na Smíchově v Praze.

    Více informací o průběhu ankety je na www.zlatyamos.cz

    Jak letošní regionální kola budou vypadat? To zjistíte na:
    http://www.zlatyamos.cz/regionalni_kola

    Autor