Powwow je taneční a hudební slavnost severoamerických indiánů. V České republice se pořádá již více než dvacet let.

    Festival severoamerických indiánských tanců a písní - Czech Powwow (foto Petr Novotný)Festival severoamerických indiánských tanců a písní - Czech Powwow (foto Jaroslav Wolf) Během sobotního odpoledne 19. března 2016 – od 13 hodin, kdy akce začne slavnostním vstupem všech tanečníků a tanečnic v tanečních kostýmech – čeká na návštěvníky bohatý program.
    Festival severoamerických indiánských tanců a písní - Czech Powwow (foto Jaroslav Wolf) Budou to soutěže v různých tanečních kategoriích, společenské tance a tzv. mezikmenové tance, kterých se může zúčastnit každý, kdo na powwow přijde.
    To vše za živého hudebního doprovodu několika českých a evropských kapel.
    V Kladenské sportovní hale na vás bude čekat také mnoho stánků prodávajících zboží s indiánskou tématikou i materiál na vyrábění indiánských předmětů.

    Festival severoamerických indiánských tanců a písní - Czech Powwow (foto Perry)Festival severoamerických indiánských tanců a písní - Czech Powwow (foto Páv Lučištník) Vážíme si toho, že pro mnohé oddíly pracující s dětmi se stal festival severoamerických indiánských tanců již tradiční akcí, neboť tato slavnost je skutečně určena všem věkovým kategoriím – od nejmenších dětí až po seniory. Děti do 15 let mají navíc na powwow vstup ZDARMA – vždyť děti jsou naše budoucnost. Doufáme, že v některých z nich může tato akce zažehnout jiskřičku zájmu o indiánskou kulturu.

    Festival severoamerických indiánských tanců a písní - Czech Powwow (foto Páv Lučištník) Přijďte si s námi zatančit a prožít jedinečnou atmosféru tradiční indiánské slavnosti, která se neustále vyvíjí a je proto obohacená o moderní prvky.
    Těšíme se na setkání s Vámi!

    Více informací najdete na internetových stránkách www.powwow.cz.

    Za pořadatelský tým
    Karolina Majerová

    ‪#‎Powwow‬ #indiani

    Autor