Soutěžní tým Portusáci zabodoval v kuchařské soutěži Coolinaření s Albertem.

    Tým složený z dětí navštěvující Nízkoprahový Klub I.P. uspěl se svojí svačinou s názvem „Mucholapka“ i v semifinálovém kole a probojoval se tak do celostátního finále soutěže, které se uskuteční 28. května v Praze.

    Soutěžní tým Portusáci zabodoval v kuchařské soutěži Coolinaření s Albertem Úspěšnou svačinu s názvem „Mucholapka“ vytvořily děti z tmavého chleba, mrkve, okurky, oliv, salátu a ředkvičky. Vytvořený pokrm byl přihlášen do regionálního kola, ve kterém odborná porota vybrala k postupu do semifinálového kola maximálně 5 nejlepších týmů z každé kategorie a kraje. Následně do finále postoupil vždy 1 tým z každé věkové kategorie, a to ten s nejvyšším počtem platných hlasů získaných ve veřejném online hlasování.

    Na malé kuchtíky z týmu Portusáci čeká ve finálovém boji příprava úplně nového pokrmu, kdy suroviny budou ukryty v „mystery boxu“, tedy tajné krabici. Obsah „mystery boxu“ bude soutěžícím oznámen předem emailem. Součástí celostátního kola bude i vědomostní kvíz složený z otázek vědomostní hry Košík plný rozumu.

    Vítězové každé věkové kategorie finále se mohou těšit na velkou zážitkovou odměnu v Ekologickém Centru Orlov u Příbrami, kde budou mít zajištěno ubytování, stravu a především bohatý program.

    Držte s námi palce týmu Portusáků!!!

    Týmy postupující do celostátní soutěže jsou zveřejněny zde:
    http://zdrava5.uandwe.eu/kucharska-soutez/finale

    #soutěž http://www.portusprachatice.cz/aktuality/mucholapka-je-ve-finale_138.html

    Autor