Na příští sobotu zvou skauti Pražáky i přespolní, ale hlavně milovníky šifer a rébusů na dobrodružný závod Prahou plnou strašidel.

    Dobrodružný závod Prahou plnou strašidel zve děti i rodiče na procházku tajuplnými zákoutími Starého města (foto archiv závodu 2016)

    Žebrající kostlivec, bezhlavý templář nebo třeba jednorožec. Takové, ale i další neobvyklé kolemjdoucí potkáte, vydáte-li se v sobotu 14. ledna 2017 na večerní procházku po staré Praze. Ještě více dobrodružství však zažijete, zúčastníte-li se samotného závodu Prahou plnou strašidel, který pro veřejnost každoročně pořádají skauti a skautky.

    Dobrodružný závod Prahou plnou strašidel zve děti i rodiče na procházku tajuplnými zákoutími Starého města (foto archiv závodu 2016) 33. ročník tohoto zvláštního orientačního závodu pořádají skauti pro širokou veřejnost v ulicích pražského Starého Města a Malé Strany. Děti s rodiči či prarodiči nebo skupiny kamarádů se mohou vydat hledat strašidelné bytosti v v tajuplných zákoutích města.
    Start i cíl je na hřišti u Tyršova domu, v ulici Újezd 450/40 v Praze 1.

    www.strasidla.net

    Dobrodružný závod Prahou plnou strašidel zve děti i rodiče na procházku tajuplnými zákoutími Starého města (foto archiv závodu 2016) Závodu se obvykle účastní především skautské a jiné dětské oddíly, kde skupinky tvoří děti ve věku od 7 do 16 let. Závod pro veřejnost má odlehčenou formou a může se ho zúčastnit kdokoliv. Registrace účastníků probíhá přes internet nebo na místě startu 15 minut před zahájením akce.

    Dobrodružný závod Prahou plnou strašidel zve děti i rodiče na procházku tajuplnými zákoutími Starého města (foto archiv závodu 2016) Nejrůznější hádanky, skrývačky a doplňovačky tak účastníky dovedou na místo, kde se strašidlo nachází.
    Během konání závodu bude na hřišti u Tyršova domu probíhat doprovodný program v podobě hrátek s ohněm a různých kejklí.

    Večer pak proběhne slavnostní vyhlášení nejlepších týmů v jednotlivých kategoriích. Tomu předchází přehlídka všech strašidel…

    www.strasidla.net

    Kdy:
    33. ročník závodu se koná v sobotu 14. ledna 2017!

    Kde:
    Start a cíl: Tyršův dům na Újezdě a přilehlé venkovní hřiště
    Újezd 450, Praha 1 (zastávka tramvají 12, 20 a 22 Hellichova, nebo zastávka tramvají 6 a 9 Újezd)
    Na hřiště se vchází buď z Kampy nebo z ulice Všehrdovy.

    www.strasidla.net

    #strasidla #skaut

    Autor