My tři králové jdeme k vám, štěstí zdraví přejeme vám.
    Štěstí, zdraví, dlouhá léta, my jsme k vám přišli zdaleka…

    Tříkrálová sbírka 2017 - Živý betlém, OlomoucTříkrálová sbírka 2017 Tříkrálovou sbírku pořádá každoročně Charita Česká republika. Skupinky koledníků, doprovodné akce i distribuci pokladniček organizují jednotlivé místní Charity, často ve spolupráci s farnostmi, školami či různými mládežnickými organizacemi.
    Letos se podílí na sbírce na padesát tisíc koledníků v kostýmech Tří králů. Dle staré lidové tradice chodí od domu k domu nebo koledují v ulicích.

    Zdaleka je cesta naše,
    do Betléma mysl naše.

    Tříkrálová sbírka 2017, BrnoTříkrálová sbírka 2017, Třebíčsko Každé město, každá diecéze má své zvláštnosti. Sbírku organizátoři doprovázejí různými dalšími akcemi. Někde přijíždějí tři králové na koních, jako třeba v Olomouci, zatímco v Brně a v Praze doprovodili průvod velbloudi. V Olomouci sehráli koledníci divadelní představení s živým betlémem. Všude však letos právě nejdůležitější dny sbírky kolem svátku Tří králů poznamenaly silné mrazy a sněhová nadílka.

    Co ty, černej, stojíš vzadu,
    vystrkuješ na nás bradu.

    Tříkrálová sbírka 2017, Kutná Hora Tradiční Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se konal 8. ledna v Městském divadle Brno a který v přímém přenosu vysílala České televize, sledovalo 385 tisíc diváků. Během koncertu lidé poslali dárcovské SMS, jejichž hodnota přesáhla nejen milión dvě stě tisíc korun, ale také loňskou hranici. Koncert je od roku 2008 tradičním poděkováním dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky.
    Tříkrálová sbírka 2017 – Živý betlém, Olomouc Záznam Tříkrálového koncertu (iVysílání) nalezenete zde:
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11658701608-trikralovy-koncert-2017/31729838008

    Po celou dobu Tříkrálové sbírky je možné zaslat dárcovskou SMS ve tvaru: DMS KOLEDA na číslo 87 777.

    A já černej vystupuju
    a Nový rok vám vinšuju.

    http://www.trikralovasbirka.cz

    Tříkrálová sbírka 2017, Litomyšl Úspěch Tříkrálové sbírky závisí na aktivitě tisíců lidí ve všech koutech republiky, často i v obcích o několika desítkách obyvatel. Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí u nás a jsme rádi, že díky věrným koordinátorům, koledníkům i dárcům ji v roce 2016 můžeme uspořádat již pošestnácté!

    http://www.trikralovasbirka.cz/o-sbirce/jak-prispet/

    Komu sbírka pomůže?

    Tříkrálová sbírka 2017, Kutná Hora Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Nejméně desetina výnosu sbírky je každoročně určena také na humanitární pomoc do zahraničí.

    A my taky vystupujem
    a Nový rok vám vinšujem.

    Zdroj: trikralovasbirka.cz

    #trikralovasbirka #charita #koleda

    Autoři