Nadace VIA připravila granty, kterými podporuje zapojení občanů do veřejného života a budování sousedských vztahů…

    Rychlé granty Nadace VIA – uzávěrka je již 2. března 2017

    O PROGRAMU
    Nadace VIA - Rychlé granty Chcete aktivně reagovat na nečinnost samosprávy a plýtvání veřejnými prostředky, záměry pustošivých novostaveb ve vašem okolí nebo ubývající zeleň, špatný vzduch a nadměrný hluk? Máme pro vás Rychlé granty! Jednoduše dostupné prostředky na ochranu veřejného zájmu či prostoru. Hledáme projekty, které podporují aktivní zapojení občanů do veřejného života na lokální úrovni. Projekty, které jsou krátkodobé a vznikají jako odpověď na nečekané změny či vyhrocené situace v komunitách.

    http://www.nadacevia.cz/rychle-granty/

    O Rychlý grant lze požádat ve chvíli, kdy je nezbytná okamžitá reakce a kdy by měla nečinnost výrazně negativní důsledky pro dotčenou komunitu.

    Druhé kolo programu Živá komunita – uzávěrka je 8. března 2017

    O PROGRAMU
    Nadace VIA - Živá komunita Živá komunita je nový program Nadace Via podporující aktivní lidi, kteří chtějí zlepšit život ve své sousedské komunitě. Cílem programu je zlepšování veřejného prostoru a mezilidských vztahů v sousedských komunitách a posilování jejich soběstačnosti.

    http://www.nadacevia.cz/ziva-komunita/

    Máte zajímavý nápad na změnu? Chcete rozhýbat život ve vaší ulici, čtvrti nebo obci? Chcete propojit lidi kolem sebe a zlepšit společně život ve své komunitě? Zapojíte do svých plánů sousedy, místní podnikatele i radnici? Právě pro vás je tu Živá komunita!

    http://www.nadacevia.cz

    #granty #nadacevia

    Autor