Semifinále ankety Zlatý Ámos ve středu 1. března rozhodlo o šestici finalistů. V zrcadlových sálech MŠMT o postup usilovalo šestnáct pedagogů, kteří do semifinále postoupili z regionálních kol.

    Semifinále ankety Zlatý Ámos 2017 - Před porotou prezentovali pedagogové to, čím je na souboj o postup vybavili jejich žáci. Ti měli za úkol dát svému oblíbenému učiteli nebo učitelce tři věci, které dokládají jejich vzájemný vztah.

    „Bystrost a vynalézavost žáků a studentů je obdivuhodná. I samotní semifinalisté jsou často zaskočeni, čím je jejich žáci na semifinále vybavili,“ říká ředitel ankety Slávek Hrzal. Porota to v žádném případě nemá jednoduché.

    Tak například porota viděla chytrý telefon vážící 4 kg s aplikacemi přímo vytvořenými pro paní učitelku, sůl, protože paní učitelku mají její žáci raději než zlato, most slepený ze špejlí, který unese 130 kg dokumentoval, jak je pevné spojení pedagoga, žáků a rodičů, a mnoho dalších vtipných předmětů. Nápaditost žáků a studentů mnohokrát překvapila nejen porotu, ale i samotné semifinalisty. O to těžší bylo rozhodování, kdo postoupí do finále. Semifinále ankety Zlatý Ámos rozhodlo o šestici finalistů.

    Semifinále ankety Zlatý Ámos 2017 - porota s ministryní školství Kateřinou Valachovou Při slavnostním vyhlášení výsledků gratulovala finalistům ministryně Kateřina Valachová. Mimo jiné řekla: „Anketa Zlatý Ámos si mě získala. Děti hlasují pro své učitele s respektem, úctou a láskou. To je největší přidaná hodnota této ankety.“
    A pak už předseda poroty MUDr. Jan Cimický oznámil jména šesti finalistů.

    Jsou to: Radka Dlabalová ze ZŠ Rokycany, Hana Kolpaková ze ZŠ Miloše Šolleho v Kouřimi, Lukáš Lis ze ZŠ Soběslav, Pavel Novák ze ZŠ a MŠ Kameničky, Alena Šedivá z Gymnázia Pierra de Coubertina v Táboře a Michal Zajíček ze ZŠ Stěbořice.

    Finále ankety Zlatý Ámos proběhne v pátek 24. března od 14 do 16 hodin v hotelu Olšanka v Praze. Finále je veřejné a o Zlatého Ámose budou učitelé a učitelky bojovat v týmu se svými žáky. Čeká je několik soutěžních úkolů. Za prvé musí pedagogové svým samostatným vystoupením zaujmout porotu a diváky, za druhé předvedou krátké společné vystoupení se svými žáky. Další dva úkoly jsou tajné.

    Finálové soutěže skončí v 16 hodin a pak poroty vynesou svá rozhodnutí. Dospělá porota uděluje titul Zlatý Ámos 2017, dětská porota, složená ze zástupců škol finalistů, uděluje titul Dětský Ámos 2017 a prostřednictvím hlasování na webu ČT 😀 může každý zasáhnout do volby Ámose sympaťáka 2017.
    Partneři ankety Zlatý Ámos na finále zveřejní, komu udělí titul Nejoblíbenější učitel fyziky, Nejoblíbenější učitel chemie, Ámos češtinář a Matematický Ámos.

    Slavnostní korunovace všech vítězů proběhne tradičně o den později, v sobotu 25. března na Galavečeru ankety Zlatý Ámos a Kantorském bále v hotelu Ambassador-Zlatá Husa na Václavském náměstí v Praze.

    Více informací na facebooku Zlatý Ámos a na www.zlatyamos.cz

    #zlatyamos

    #zlatyamos

    Zlatý Ámos – Anketu o nejoblíbenějšího učitele České republiky vyhlašuje a organizuje nevládní a nezávislé občanské sdružení Klub Domino, Dětská tisková agentura. Jejím posláním je především popularizace pedagogů, kteří podle hodnocení dětí, žáků a studentů významně přispívají k utváření kvalitního vztahu mezi žáky a učiteli (vychovateli), dětmi a jejich vedoucími.
    Více informací najdete v článcích o anketě Zlatý Ámos na ADAM.cz a také na internetových stránkách akce www.zlatyamos.cz.

    Instagram – #zlatyamosTwitter – #zlatyamosFacebook – #zlatyamos

    Autor