Hlasování o Strom roku 2017, v němž se bude rozhodovat o stromu s nejzajímavějším příběhem a největší podporou veřejnosti, je již v plném proudu.

    Z došlých přihlášek stromů, které jste letos na jaře nominovali do soutěže, porota vybrala dvanáct finalistů, kteří budou moci soutěžit o přízeň veřejnosti ve zpoplatněném hlasování.
    Vítězný strom získá odborné ošetření od arboristické firmy Prostrom Bohemia a navíc postoupí do mezinárodního kola ankety Evropský strom roku.

    Strom roku 2017 - hlasujte na www.stromroku.cz Hlasování poběží až do 15. září. Dvanáct kandidátů z osmi krajů usiluje o odborné ošetření a postup do evropského kola soutěže. Hlasování v anketě je zpoplatněné a finance získané pro jednotlivé finalisty se využijí k jejich ošetření či novým výsadbám.

    Jak podpořit své favority a přispět na jejich odborné ošetření, úpravu jejich okolí, či nové výsadby?

    Stačí zaslat dárcovskou SMS ve správném tvaru na číslo 87 777. Cena DMS je 60 Kč, strom získá 59 Kč a dva hlasy. Druhou možností je zpoplatněný hlasovací arch, který je ke stažení na webu ankety. Jeho cena je 60 Kč a vejde se na něj 20 podpisů (hlasů). Výtěžek ankety pak zástupci stromů využijí k péči o finalisty nebo stromy v jejich okolí, podle toho, co si předem zvolili.

    Strom roku 2017 - jedním z nominovaných je Sedloňovská lípa Slavnostní vyhlášení výsledků ankety se uskuteční 5. října v Brně v rámci mezinárodního filmového festivalu Ekofilm.

    www.stromroku.cz

    Hlasování: od 15. 6. 2017 do 15. 9. 2017
    Slavnostní vyhlášení vítězů: 5. 10. 2017

    Autor