V pátek 14. prosince 2018 odpoledne byly v Národním technickém muzeu v Praze předávány ceny projektu Brána k druhým.

    Brána k druhým 2018 – diplom a přívěsek pro PTO Severka Jedním z týmů, které byly oceněny za aktivity pomáhající lidem i prostředí, v němž žijeme, byl i Pionýrský tábornický oddíl Severka z 32. PS Galaxie Brno. Porotu si získal obnovou naučné stezky v brněnských Bohunicích, kterou v roce 2005 také vlastními silami vytvořil.
    K diplomu patřil i přívěsek ve tvaru klíče (k bráně k druhým) s kompasem. Pro děti byly navíc připraveny knihy, deskové hry a další ceny…

    Brána k druhým – další ocenění – SVČ Tymy HolešovBrána k druhým 2018 – mezi předávajícími byly významné osobnosti Mezi předávajícími byli zástupci Národního institutu pro další vzdělávání, který celý projekt zaštiťuje, předseda ČRDM Aleš Sedláček i známé osobnosti jako senátor Jiří Drahoš či duchovní Tomáš Halík.
    Jednu z cen si odneslo také holešovské SVČ TYMY, za sbírky ve prospěch deštných pralesů a osvětu s tím spojenou

    Dalšími oceněnými byli žáci 1. až 3. třídy školy Dr. Horáka z Prostějova, kteří mají bohatou celoroční činnost zaměřenou na setkávání se seniory; letos dokonce spolu s nimi vytvořili sborník, a děti z NNO Slyším, tedy čtu, z.s., které na velmi dobré úrovni nahrávají zajímavé texty pro nevidomé.

    Brána k druhým 2018 – herec Petr Vacek se u mikrofonu střídal s Jiřím Zajícem z NIDV V kategorii dospělých patří ocenění organizačnímu týmu studentů z celorepublikově známé iniciativy Milion chvilek pro demokracii a partě mladých lidí ze skautského oddílu ve Velkém Meziříčí, které se povedlo víkendovou kavárnou vydělat 160 tisíc Kč na pomoc zdravotně postiženým.

    Zdroje: Facebook Pionýra, Svatava Šimková a Jiří Zajíc, NIDV

    Autor