V neděli 14. dubna 2019 přesně v 15 hodin odstartují po celé ČR v pořadí již osmé Strolleringové závody – závody ve sportovní chůzi s kočárkem.

    Nadcházející závody můžeme označit jako mezinárodní, neboť se k České republice přidá opět i Slovensko. Je tedy jasné, že druhá dubnová neděle bude patřit všem aktivním rodičům, kteří se sejdou na několika desítkách míst po celé ČR a Slovensku, aby změřili síly v této netradiční disciplíně.

    Chcete se připojit? Informace o nejbližší akci najdete na www.zavodykocarku.cz

    Strollering - závody ve sportovní chůzi s kočárky (Strollering tým Praha) Letošní pražský ročník Závodů kočárků se koná ve sportovně-rekreačním areálu Ladronka na Břevnově a opět si můžete toto zábavně sportovní odpoledne užít společně s divadlem Mazec. Celý výtěžek ze startovného bude věnován neziskové organizaci Nedoklubko, která pomáhá a podporuje rodiny nedonošených dětí.

    Strollering - závody ve sportovní chůzi s kočárky Cílem akce je motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu. Chceme ukázat, že sportovat lze i s kočárkem“, vysvětlují propagátorky programu Strollering® Sandra Jandová a Andrea Kadlecová. „Zároveň pravidelné sportovní aktivity maminek probouzí u dětí od raného dětství přirozený vztah ke sportu. Děti se tak od svých rodičů učí, že sport patří ke každodennímu rytmu života,“ dodávají.

    Podstatou samotných závodů je CHŮZE s kočárkem na cca 100 metrů dlouhé trati v co nejkratším čase. Zcela záměrně je kladen důraz na chůzi, neboť sportovní chůze je základem každé lekce programu Strollering – outdoorového fitness pro maminky (a tatínky) na mateřské dovolené.

    Pro soutěžící jsou připraveny vždy 3 hlavní kategorie závodů: pro maminky, pro tatínky a pro celé rodiny, kdy je třeba, aby se dva členové rodiny drželi madla kočárku současně. Součástí závodů bude na každém místě jejich konání také doprovodný program určený především pro nejmladší účastníky závodů.

    Celá akce také částí symbolického startovného podpoří určitou neziskovou organizaci – organizátoři Závodů kočárků tak mohou v daném místě konání podpořit právě tu svou místní organizaci či jedince. V předchozím ročníku se závodilo na 37 místech ČR a na Slovensku. Závodů se zúčastnilo více než 930 kočárků, a na konto neziskových organizací se připsalo více než 121 996 Kč.

    Přijďte si užít sportovně-zábavné odpoledne určené pro celou rodinu! Najděte si nejbližší akci, přihlásit se můžete zde:

    www.zavodykocarku.cz

    Co je to Strollering®?
    Strollering - závody ve sportovní chůzi s kočárky Strollering® je určen všem ženám, ale i mužům na mateřské či rodičovské dovolené, kterým chybí pravidelné sportování, nebaví je každodenní monotónní procházky s kočárkem a rádi by tento čas využili trochu víc pro sebe. Zároveň je úžasnou příležitostí pro maminky sportovkyně, kterým se nabízí možnost absolvovat intenzivní dvoudenní školení a začít pak s vedením vlastních lekcí prakticky kdekoli.

    Právě podpora žen na mateřské dovolené k chuti podnikat, sebevzdělávat se a jít si za svým snem je jedním z primárních cílů, kterého chtějí Sandra a Andrea prostřednictvím Strolleringu® dosáhnout.

    Cílem je motivovat ženy, aby věřily samy sobě, aby měly vlastní sny a aby věřily, že je dokážou uskutečnit. I proto pořádáme Závody kočárků.

    Chceme maminky přesvědčit, že s dětmi lze dělat téměř cokoliv. Jenom je třeba chtít a věřit tomu, co děláte!

    www.zavodykocarku.cz

    https://strollering.cz/

    Autoři