Křest knihy (re)DESIGN RODINY pro 21. století se koná ve středu 20. listopadu 2019 od 16 hod. v Malostranské besedě, Malostranské nám. 21, Praha 1.

    Křest oživí stand-up Jiřího Charváta, od kterého se dá čekat všechno.

    (re)Design rodiny pro 21. století (kniha) Kniha reDESIGN RODINY pro 21. století Vám pomůže nahlédnout na běžné životní situace tak, jak se s nimi popasovali manželé Hláskovi, jejichž rodinou prošlo 30 dětí a mladých lidí. Jde o způsob přemýšlení, který inspiroval ke změně v péči o děti již tisíce rodičů. Umožní Vám se s nadhledem zamyslet nad tím, jak vlastně děti připravovat na život v rychle se měnícím 21. století. Tato kniha vznikla z potřeby rodičů mít stručné odpovědi – alespoň na ty nejčastější otázky – někde pohromadě sepsané.
    Knihu vydává Institut fyziologické socializace.

    Alžběta a Vratislav Hláskovi mají více než třicet let zkušeností z práce s dětmi i dospělými, a to i s těmi, kteří neměli funkční rodinné zázemí. Nabízejí moderní pohled na rodičovství opřený o vlastní zkušenosti i o nové poznatky o vývoji mozku. Alžběta absolvovala mimo jiné kurzy Fundaments of Neuroscience: Brain (Základy neurovědy, online learning course of Harvard University), Early Childhood Development (Raný vývoj dítěte, Center of Developing Child, Harvard University, kurz SDG Academy). Vratislav byl mimo jiné v minulosti viceprezidentem pro profesní rozvoj Mezinárodní federace koučů ICF ČR. Oba působí řadu let v oblasti péče o ohrožené děti. Své zkušenosti uplatnili při vytvoření moderní sebeuvědomovací metody reDESIGN RODINY (Institut fyziologické socializace s. r. o.).

    Rodičovské zkušenosti získávali již od 90. let, kdy pomáhali začít samostatný život dospívajícím dětem opouštějícím dětské domovy či nefunkční rodiny. Možnosti sdílet s nimi rodinné prostředí využilo na přechodné období více než 12 dospívajících.

    Od roku 2008 otevřeli cestu pěstounské péči na přechodnou dobu, v rámci které postupně poskytli dočasný domov 18 miminkům, o která se rodiče nemohli nebo nechtěli postarat. Miminka u nich trávila nejtěžší okamžiky, kdy se stabilizoval jejich zdravotní stav, hledalo se řešení pro jejich sociální situaci. Většinou u nich děti strávily několik měsíců.

    Kromě toho svoje rodičovské zkušenosti ověřovali při výchově svých dvou dcer.

    http://www.redesignrodiny.cz/

    Autor