Jaro už je za dveřmi, jak to vypadá podle ptačího zpěvu za slunečných dní. Kromě ptačích melodií ale v přírodě můžete slyšet i bubnování, chechtavé volání či protáhlé pískání, které patří žlunám, strakapoudům a datlům.
    Právě jim, tedy řádu šplhavců, se věnuje další díl online pořadu Ornitolog na drátě.
    Dozvíte se, jak šplhavce poznat, kde je pozorovat i zajímavosti z jejich životů. Se strakapoudem velkým jsme se mnozí setkali na krmítku během Ptačí hodinky. Pojďme zjistit více o tom, jak žije v hnízdní sezóně nejenom on, ale všichni naši šplhavci.

    25. dílem pořadu vás provede odborník Matěj Tvarůžka, student čtvrtého ročníku Slezského gymnázia v Opavě, který se zaměřuje na výzkum šplhavců, a věnoval jim nejen středoškolskou odbornou činnost, ale i mnoho hodin pozorování v terénu.

    Moderátorka: Alena Klvaňová (šéfredaktorka časopisu Ptačí svět, vedoucí Oddělení mezinárodního monitoringu a výzkumu ČSO)

    25. díl: ŠPLHAVCI si můžete pustit od středy 9. března 2022  zde:

    ORNITOLOG NA DRÁTĚ – online pořad České společnosti ornitologické

    Online pořad Ornitolog na drátě jsme začali vysílat v dubnu 2020, abychom s vámi mohli zůstat v kontaktu i v době koronavirové krize. Vysíláme jednou za měsíc, každou druhou středu v měsíci. Na této stránce najdete záznamy již odvysílaných dílů i informace k připravovaným dílům. 

    https://www.birdlife.cz/ornitolog-na-drate/

    Autor