Sdružení pionýrských tábornických oddílůNa společenském plese se sešli vedoucí a instruktoři jihomoravských pionýrských oddílů spolu s bývalými členy a přáteli této dětské organizace. Pohorky a vybavení do přírody vyměnili za společenské šaty a obleky.

    Kulturní dům Rubín v Brně hostil v sobotu 10. ledna tradiční pionýrský ples. Tato kulturní akce probíhá každoročně a účastní se jí lidé, kteří pracují ve volném čase s dětmi.

    Hudební skupina Nová tchýně se výborně zhostila své role a hrála k tanci ty největší hity. Přátelskou atmosféru akce doplnila půlnoční tombola. Během večera bylo možno spatřit skupinky vedoucích a instruktorů, diskutujících o všem, nač na akcích s dětmi nezbyl čas. Ples je totiž jedinou akcí, kde se vedoucí scházejí bez dětí.

    Podle náčelníka Sdružení pionýrských tábornických oddílů Luboše Horkého se letošní ples velmi vydařil, o čemž svědčila také spokojenost většiny odcházejících účastníků. Ta zároveň dokládá fakt, že oddílový život nekončí s nástupem dospělosti, ale dává lidem přátele a ovlivňuje životní styl na celý život.

    Fotografie z plesu si můžete prohlédnout na adrese:
    http://www.dobryoddil.cz/pionyrsky-ples

    O Pionýru
    PionýrZe Statutu Pionýra vyplývá, že Pionýr je demokratické, dobrovolné, samostatné a nezávislé sdružení dětí, mládeže a dospělých. Umožňuje svým členům i dalším účastníkům svých aktivit uspokojovat jejich zájmy a potřeby prostřednictvím všestranné činnosti v různorodých, převážně dětských kolektivech při pravidelné celoroční činnosti, prázdninových a dalších volnočasových aktivitách, včetně mezinárodních.

    Autor