Z vítězných prací loňského ročníku: Kategorie vzduch II, Barbora Cibulková, 17 let, Ústí nad LabemUzávěrka soutěže Ekofór 2009, kterou dne 26. 1. 2009 vyhlásilo Hnutí Brontosaurus ve spolupráci se ZČHB Rozruch, se blíží. Autoři, kteří se chtějí soutěže účastnit, mají možnost zasílat své vtipy do 7. 4. 2009.
    A co je Ekofór 2009?
    Ekofór je soutěž kreslených vtipů s tematikou dotýkající se životního prostředí. Ústředním tématem letošního ročníku soutěže je strom. Soutěž je určena mládeži i dospělým.

    Autoři se mohou účastnit ve třech kategoriích, a to STROMEK (kategorie do 15 let včetně), STROM (kategorie pro autory nad 15 let) a LES (věkově neomezená kategorie, má formu stripu – příběhu, tedy několika obrázků nesoucích příběh). Soutěží se o hodnotné ceny – výrobky fair trade, knihy naučné i zábavné, puzzle vytvořené handicapovanými umělci, hudební CD, zálesácké potřeby, trička, USB disky a další krásné i užitečné věci.

    Až do uzávěrky dne 7. 4. 2009 mohou být soutěžní práce zasílány na adresu Hnutí Brontosaurus, Senovážná 8, Praha 1, PSČ 110 00, nebo e-mailem na ekofor@seznam.cz. Soutěžní práce by měly mít velikost A4 a na jejich zadní straně nesmí chybět kontaktní údaje (adresa, e-mail, telefonní číslo), jméno a věk autora. Obrázky zaslané e-mailem musí mít rozlišení minimálně 300 DPI.

    Z vítězných prací loňského ročníku: Kategorie vzduch I, Klára Sĺiweczková, 12 let, Český TěšínPo uzávěrce bude ze zaslaných prací vybráno v každé kategorii 25 nejlepších, z nichž bude sestavena putovní výstava. Tu budou moci poprvé zhlédnout 25. 4. 2009 návštěvníci Dne Země v Toulcově dvoře v Praze a poté bude k vidění na různých místech České republiky v rámci ekologicko-vzdělávacích a kulturních akcí, hudebních festivalů, v knihovnách atd. Na putovní výstavě bude veřejnost moci hlasovat pro nejlepší vtipy. Hlasování bude umožněno i v internetové galerii vystavovaných vtipů. Kromě široké veřejnosti bude vtipy tradičně hodnotit i odborná porota složená ze zástupců environmentálních organizací a České unie karikaturistů.

    Slavnostní vyhlášení vítězů Ekofóru 2009 určených zvlášť veřejností a zvlášť veřejnou porotou a předání hodnotných a tematických cen nejlepším autorům proběhne v neděli 27. 9. 2009 na výročním festivalu „Dort pro Brontosaura“, který se bude konat v Modré u Velehradu. Tento festival spojující volnočasové aktivity zaměřené na životní prostředí s hudebními vystoupeními pořádá Hnutí Brontosaurus.

    Více informací naleznete zde: http://ekofor.brontosaurus.cz


    logo Hnutí BrontosaurusHnutí Brontosaurus se zaměřuje na pořádání víkendových a prázdninových akcí na pomoc přírodě, kulturním památkám, ekologickou výchovu a osvětu a k životnímu prostředí šetrný životní styl. Nabízí tak široké spektrum zapojení pro ty, kteří nechtějí být lhostejní ke svému životnímu prostředí.

    Autoři