Cimrman by se divil 2011: každé divadlo bylo jiné než ostatní, ale všechna byla parádní. (Foto archiv Asociace TOM)V sobotu 16. dubna 2011 se uskutečnil již 13. ročník amatérské přehlídky divadel turistických oddílů mládeže „Cimrman by se divil“. Už od samého rána se začaly sjíždět oddíly z celé republiky do Jiráskova divadla. Přijeli Výrové z Loun, Magneti z Kamenického Šenova, Máci z Turnova, Tomftom z Roztok u Prahy, Světlušky z Prahy a nechyběly ani domácí českolipské partičky – Dakoti a pořádající Chippewa. U vchodu do divadelního sálu byly vystaveny velice lákavé ceny v podobě skvělých karetních her a látkových kašpárků. Největším lákadlem pro všechny byl jednoznačně obrovský dort.

    Cimrman by se divil 2011: každé divadlo bylo jiné než ostatní, ale všechna byla parádní. (Foto archiv Asociace TOM)Cimrman by se divil 2011: každé divadlo bylo jiné než ostatní, ale všechna byla parádní. (Foto archiv Asociace TOM)

    Během dopoledne jsme viděli pět představení, mezi kterými nás šikovný žonglér Véna vždy učil točit vším možným, předvedl také diabolo, triky s bičem, lasem a plno dalších věcí, které ani nedokážu pojmenovat.
    Polední pauza přišla vhod, najedli jsme se a občerstveni zmrzlinou opět usedli do vyvětraného sálu. Každé divadlo bylo jiné než ostatní, ale všechna byla parádní. A-TOMVítěz bohužel může být jen jeden, a proto po skončení všech představení porota musela rozhodnout. Věřím, že to bylo opravdu těžké rozhodování. Všichni dobře naladěni a napjati očekávali výsledky. První místo obsadily SVĚTLUŠKY z Prahy, druzí skončili DAKOTI z České Lípy a na třetím místě CHIPPEWA, také z České Lípy. Akce se náramně povedla a všichni, kteří přišli, určitě nelitovali.

    Autoři