Letošní téma Víčkování mělo téma „Mořský svět“ a tak jsme se pustili do obří chobotnice…

    Neporazila nás ani nepřízeň počasí a budeme útočit na 4. vítězství v řadě … uvidíme. Malá statistika: 4 hodiny třídění, 5 hodin stavby a 1 minuta demolice.

    Každý rok pořádá náš oddíl „Víčkování“. Zapojujeme se tak do soutěže ve sběru víček z PET lahví a do související soutěže Mozaika. Každoročně zadají organizátoři nějaké téma a účastnické týmy se snaží z víček postavit obrázek. Náš tomícký oddíl S.T.A.N. se už třikrát do té soutěže přihlásil a zatím pokaždé jsme ji vyhráli.

    Letos bylo zadané téma mořský svět. Tak jsme se v sobotu večer sešli v klubovně a začali třídit víčka. Víček bylo cca 25 000. Třídili jsme asi od osmi do půlnoci. Pak jsme se najedli – půlnoční svačinka, a než jsme šli spát, ještě jsme se chvíli bavili.
    Ráno nás měl probudit budík ve čtvrt na osm, ale jelikož nezvonil, tak jsme vstali asi v osm. Nasnídali se, dali víčka do auta a přesunuli se na házenkářské hřiště na Spojích, kde jsme stavěli. Nejdříve jsme si ohraničili kužely místa, kde zhruba bude chobotnice. No, a pak jsme začali stavět. Jako první jsme začali vytvářet hlavu a potom chapadla. Byla strašná zima a chvílemi pršelo, a tak jsme se chodili ohřívat dovnitř do spojařské klubovny.

    Chapadla jsme vyplňovali různými barvami víček, každé chapadlo mělo svou barvu. Teprve když jsme chapadla měli hotová, začali jsme vyplňovat hlavu chobotnice, která byla skoro ze všech víček. Nad hlavu jsme jí napsali TOM S.T.A.N. a měli jsme hotovo. Vyfotili jsme to a jediné, co nám ještě zbývalo – museli jsme chobotnici zbořit.
    Odstartovali jsme to a začali bourat, víčka jsme posbírali zpátky do pytlů a byl konec.

    Až na to počasí to bylo moc pěkné. Doufám, že zase vyhrajeme.

    Autoři