Turistické oddíly mládeže z Roztok zvou všechny příznivce turistiky a zimní přírody na 45. ročník pochodu Tříkrálová Okoř.

    Start a prezentace:
    sobota 5. ledna 2013 od 7.30 do 9.00 hodin u staré školy ve Vokovicích–Veleslavíně, Praha 6.

    Doprava: vlakem z Prahy – Masarykova nádraží do stanice Praha – Veleslavín nebo tramvají číslo 26 z Vítězného náměstí, metro A – Dejvická do zastávky Nádraží Veleslavín.
    Pro roztocké účastníky pochodu bude v 8.00 hodin přistaven autobus před sokolovnou.

    Vezměte s sebou:
    tužku, papír, mapu KČT č.36 (Okolí Prahy – západ), případně mapu KČT č. 9 (Podřipsko), jídlo, dobré obutí a oblečení, dobrou náladu.

    Tříkrálová Okoř 2012 - na startu (foto Tomáš Novotný) Trasy: 28 kilometrů:
    Veleslavín – stará škola, Nebušice, Sv. Juliána, Tuchoměřice, Číčovice, Okoř, Noutonice, Velké Přílepy, Statenice, Černý Vůl, Únětice, Tiché údolí, Roztoky – zámek a Středočeské muzeum, cíl.

    13 kilometrů:
    Až na Okoř je cesta stejná jako trasa 28 kilometrů.. Na náměstí u obecního úřadu bude ve 12.10 a 13.30 hodin (v případě většího zájmu se autobus na Okoř vrátí ještě jednou) připraven autobus, který odveze ty, kdo chtějí absolvovat zkrácenou trasu. Autobus jede do zastávky Roztoky – nádraží. Cena autobusu je 30 Kč. Další bus č.350 (PID) odjíždí z Okoře do Roztok v 11,48 13,48, 15,48, 16,48, 18,48 hodin.

    16 kilometrů:
    Veleslavín – stará škola, Nebušice, Sv. Juliána, dále podle Únětického potoka do Statenic. Po modré dále přes Černý Vůl, Tiché údolí, Středočeské muzeum a zámek.
    Tato trasa nevede přes Okoř.

    44 kilometrů:
    Až na Okoř je cesta stejná jako trasa 28 kilometrů. Dále po červené přes Zákolany, Otvovice dále po žluté – Holubice – Kozinec – Tursko. Po silnici do Úholiček – Podmoráně. Od nádraží v Úholičkách po zelené kolem Vltavy přes Levý Hradec do roztockého zámku.

    Upozornění:
    Od startu ve Vokovicích až k Sv. Juliáně je trasa značena vlastním značením, dále pokračujte po červené až na Okoř. Z hradu do Roztok po modré. Hrad bude zpřístupněn.
    U kaple v Číčovicích prodej rozličného občerstvení, zejména grilovaných párečků a klobásek.
    V cíli v Roztokách Vás uvítají králové či králky, obdržíte malou upomínku a občerstvení.
    Na Okoři se můžete zúčastnit Matusa – Malého turistického sázení. Na vítěze čeká v Roztokách odměna.
    Cíl: Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy (zámek) – do 17:30 hodin.
    Na akci srdečně zveme všechny milovníky pochodů a ty, kteří chtějí vesele vyšlápnout do nového roku

    Za finanční podporu děkujeme městu Roztoky, dále pak Středočeskému muzeu za dlouholetou spolupráci a obci Okoř za zpřístupnění hradu Okoř.

    Autor