Nikdy nebyl skaut, ale skauti jej milují. Přiblížil jim totiž milovaného Jaroslava Foglara, když vydal nejdelší rozhovor, který kdy Jestřáb poskytl. Milovník dobrého jídla, kritik, spisovatel Pavel Maurer jej třicet let tajil doma v šuplíku.

    Znalec jídla a spisovatel Pavel Maurer měl smůlu. Narodil se tak špatně, že skautské hnutí nestihl před jeho zákazem komunisty a když Junáka po revoluci opět povolili, byl již na vstup starý. Přesto byla jeho přednáška na libereckém skautském setkání Obrok 2015 věnovaná jídlu možná nejnavštěvovanější.

    Co má vlastně společného skauting a jídlo?
    Víc, než myslíte. Skauting, jak známo, vyvolává v dětech vztah k přírodě a svému okolí. Alespoň tak si to přebírám já. V dnešní době Češi plýtvají neuvěřitelně potravinami. Třetinu jich podle průzkumů vyhodíme, v Americe je to dokonce polovina. Planetu neskutečně vytěžujeme a mrháme cennými zdroji. Skauti se učí šetrnosti a v tom spatřuji velký význam pro budoucnost.

    Přečtěte si rozhovor s Pavlem Maurerem na:
    http://liberec.idnes.cz/kritik-jidla-pavel-maurer-napsal-kniho-rozhovoru-s-jaroslavem-foglarem-1n5-/liberec-zpravy.aspx?c=A150617_134243_liberec-zpravy_tml

    Autor